Hypotheken & Verzekeringen
naadloos afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen!
Aansprakelijkheidsverzekering
 

Veroorzaakt u of uw kind schade bij iemand anders en bent u aansprakelijk? Dan kan diegene een schadevergoeding van u eisen. Met onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren bent u hiervoor verzekerd.

BEREKENEN UW PREMIE


Aansprakelijkheidsverzekering
Wat is een aansprakelijk­heids­verzekering?
Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd als u volgens de wet aansprakelijk bent voor schade. Bijvoorbeeld wanneer u iemand per ongeluk verwondt of per ongeluk iemands spullen beschadigt. Voor de aansprakelijkheidsverzekering betaalt u premie en van die premie vergoedt uw verzekeraar de schade die u heeft veroorzaakt.

Welke soorten aansprakelijkheidsverzekeringen zijn er?
Er zijn twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen:

  • aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)
  • aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) dekt de schade die ontstaat doordat u aansprakelijk wordt gesteld voor de schade die u heeft veroorzaakt aan (de bezittingen van) een andere particulier.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt de schade die ontstaat als u aansprakelijk wordt gesteld voor de schade die u bedrijfsmatig heeft veroorzaakt aan (de bezittingen van) een derde (een particulier of een bedrijf) tijdens de uitoefening van uw beroep.

Wie zijn er verzekerd op een AVP?
In alle gevallen bent u als aanvrager uiteraard verzekerd wanneer u een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren afsluit. U kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld gezinsleden, andere huisgenoten, uitwonende kinderen, logés en zelfs huisdieren mee te verzekeren. Als zij dan schade veroorzaken, valt deze ook onder uw dekking.

Kiest u ervoor om uw gezinsleden mee te verzekeren? Dan vallen al uw gezinsleden, ouders, schoonouders en ongehuwde familieleden die bij u inwonen onder uw dekking. En als uw ongehuwde kinderen, stiefkinderen of pleegkinderen voor een studie tijdelijk ergens anders gaan wonen dan blijven ze meeverzekerd.


Welke schade wordt er precies vergoed op een AVP?
Met de aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor het geval iemand anders u aansprakelijk stelt voor schade. Hiermee wordt de wettelijke aansprakelijkheid bedoeld. Met deze verzekering bent u verzekerd voor de aansprakelijkheid van zaakschade en personenschade. Een voorbeeld van een schade waar u aansprakelijk voor kan worden gesteld is als uw kind per ongeluk een bal door de ruit van de buurman schiet. In de polisvoorwaarden van de verzekering staat precies welke schades wel worden vergoed en welke schades niet worden vergoed. Schade die veroorzaakt wordt wanneer u iets doet wat in strijd is met de wet, als u onder invloed bent of als gevolg van een natuurramp worden bijvoorbeeld niet vergoed.

Is een AVP verplicht?
Nee, een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is niet verplicht. Maar het is wel verstandig want een ongeluk zit vaak in een klein hoekje.

Onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)
Bij onze gewoon goede aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren:

  • Bent u verzekerd als u volgens de wet aansprakelijk bent voor schade, tenzij uitgesloten volgens de voorwaarden.
  • Kiest u zelf welk bedrag u wilt verzekeren: €1.250.000,- of €2.500.000,- (per gebeurtenis voor alle verzekerden bij elkaar).
  • Kiest u zelf wie u verzekert: alleen uzelf of uw hele gezin.
  • Bent u ook verzekerd voor schade die uw kind maakt terwijl iemand anders op hem of haar past, schade bij een vriendendienst (ook als u niet aansprakelijk bent), schade door uw huisdier, schade door uw eigen woning (bijvoorbeeld door vallende dakpannen) en schade aan gehuurde of geleende spullen. Zie de polisvoorwaarden voor de precieze dekking.
  • Bent u verzekerd in alle landen van de wereld (wereldwijde dekking).
  • Kiest u zelf voor een extra module rechtsbijstand: u bent dan verzekerd voor rechtshulp om uw schade te verhalen op iemand die aansprakelijk is.
  • Kiest u zelf voor een eigen risico in ruil voor korting op uw premie
Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?
Bent u benieuwd naar de kosten voor onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren?

Meer informatie over de aansprakelijkheidsverzekering

Meer informatie over onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:


Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze aansprakelijkheidsverzekering. De verzekeringskaart help u om onze aansprakelijkheidsverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

 Verzekeringskaart

Hieronder de Polis Voorwaarden van het product.


 Polisvoorwaarden Particuliere Aansprakelijkheidsverzekering


Overtuig uzelf en maak een afspraak met één van onze adviseurs. Van der Meer Hypotheken & Verzekeringen, hét adres voor een hypotheek op maat of een passende verzekering.

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.