Hypotheken & Verzekeringen
naadloos afgestemd op uw persoonlijke situatie en wensen!
Hypotheek oversluiten
 

Hoe werkt een hypotheek oversluiten? Dit kan op verschillende manieren, zowel bij uw eigen bank als naar een andere bank toe. Houd er rekening mee dat er sprake zal zijn van kosten en een eventuele boete. Die kosten zijn aftrekbaar, maar u dient ze in eerste instantie wel te betalen.

Wilt u onafhankelijk en kosteloos geadviseerd worden? Maak dan middels de knop hieronder een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.

Ga naar Afspraak maken


Let op: heeft u een bankspaarhypotheek? Oversluiten voor een lagere rente is dan niet altijd gunstig. U betaalt rente, terwijl u diezelfde rente ook ontvangt over het opgebouwde kapitaal. Als u minder rente gaat betalen, gaat u dus ook minder rente ontvangen. En haalt u binnen de looptijd mogelijk het bij elkaar te sparen kapitaal niet.


Het is in algemene zin goed om de mogelijkheden om te hypotheek over te sluiten regelmatig te onderzoeken. Vooral als de rente daalt kan het de moeite waard zijn om een andere geldverstrekker te kiezen. Er zal sprake zijn van kosten en het is mogelijk dat de bank een boete berekent. Dat hangt af van de hypotheek die u nu heeft, de rentevaste periode en uw specifieke situatie. Onze adviseurs kunnen u daar goed bij ondersteunen.

Onze adviseurs brengen in kaart of u de hypotheek kunt oversluiten en of u dat het best bij dezelfde bank of bij een andere bank kunt doen. We brengen de kosten in beeld en zorgen ervoor dat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden met of zonder boete. Op die manier adviseren we u graag over het oversluiten van de hypotheek, zonder dat u in de bekende valkuilen trapt. Dat voorkomt hoge kosten, terwijl u wel kunt profiteren van een lagere rente of betere voorwaarden.

Overtuig uzelf en maak een afspraak met één van onze adviseurs. Van der Meer Hypotheken & Verzekeringen, hét adres voor een hypotheek op maat of een passende verzekering.

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug.