Annuïteitenhypotheek
Bij een annuïteitenhypotheek lost u iedere maand een bedrag af op uw hypotheek. De maandlast is een vast bedrag per maand, dit bedrag bestaat uit rente en uit aflossing.

Kenmerken annuïteitenhypotheek
In het begin van de looptijd wordt weinig afgelost
De hypotheek is volledig afgelost aan einde van de looptijd
De bruto maandlasten blijven gelijk gedurende de looptijd, het fiscaal voordeel wordt steeds kleiner gedurende de looptijd.

Annuïteiten, het bedrag dat u maandelijks betaalt UW bruto maandlasten blijven gedurende de looptijd van de hypotheek gelijk. Het bedrag dat u elke maand betaalt, wordt de annuïteit genoemd. Totdat u aan het eind van de looptijd geen schuld meer hebt. U weet 100 procent zeker dat u uw annuïteitenhypotheek op de einddatum hebt afgelost. Géén restschuld dus. Een hele zekerheid.

Lineaire hypotheek
Bij een lineaire hypotheek lost u iedere maand een vast bedrag af op de hypotheek.

Kenmerken lineaire hypotheek
Iedere maand wordt een vast bedrag afgelost en wordt de hypotheek kleiner
De hypotheek is volledig afgelost op einde van de looptijd
De maandlasten worden iedere maand iets lager

Bij de Lineaire Hypotheek betaalt u iedere maand een deel rente en een deel aflossing. Het deel van uw aflossing blijft gedurende de hypotheek elke maand steeds gelijk. En omdat u meteen aflost, daalt direct, elke maand, uw hypotheekschuld. Daardoor hoeft u iedere maand steeds minder rente te betalen. Het voordeel is dat de bruto maandlasten dalen. Gevolg is wel dat u gaandeweg steeds minder rente kunt aftrekken.

<< terug